Schatmakers stimuleren maatschappelijk ondernemerschap. Dankzij maatschappelijk ondernemerschap ontstaat een effectieve samenwerking tussen overheid markt en gemeenschap.

Appple.org

 

APPPLE staat voor A Professional Public Private & Learning Environment. In APPPLE leren mensen van en met elkaar door te werken aan projecten. Ze laten zich inspireren door hoe anderen zaken aanpakken en wat experts te zeggen hebben. De gedurfde inzet van de partners en de experts is essentieel. Je ten overstaan van andere professionals kwetsbaar opstellen. Leergierig zijn en ‘domme’ vragen durven stellen. Dat is niet iedereen gegeven, maar deze kwaliteiten tref je bij de APPPLE-deelnemers aan. Dat vergroot de diepgang van de kennis.

Misschien wel de beste les die APPPLE leerde: je kan een integrale gebiedsopgave niet goed leiden als je geen vragen durft te stellen en de werkelijkheid niet echt van alle kanten wilt voelen en meemaken. Dat impliceert ook dat je de verschillende werkelijkheden met elkaar durft te confronteren. Dan ontdek je dat er meer is, dat het anders is. Dat verruimt je blikveld. Je komt achter je Excel-spreadsheets vandaan en ontmoet elkaar, onbevangen.

Het boek Van APPPLE. Eerste hulp bij integrale gebiedsontwikkeling is de neerslag van een reeks leernetwerken. Dit boek bevat compacte hoofdstukken die zelfstandig leesbaar zijn, met inspirerende cases en heldere overzichten en schema’s. Meer informatie over APPPLE en het boek op appple.org