Schatmakers stimuleren maatschappelijk ondernemerschap. Dankzij maatschappelijk ondernemerschap ontstaat een effectieve samenwerking tussen overheid markt en gemeenschap.

BHAG welzijnsorganisatie

Een grote welzijnsorganisatie zoekt een nieuwe missie. Het moet aangrijpen, het moet binden, het moet richten. We gaan samen met de organisatie aan de slag. We gaan voor een Big Hairy Audacious Goal (BHAG).

We starten door de elementen van de BHAG op te halen uit enkele projecten die ‘het’ al hebben. Dat helpt deze projectleiders bewust te maken, ze hebben al een BHAG! De BHAG van de projecten helpt de gehele organisatie om een eigen organisatie-BHAG te formuleren.

We spreken er vervolgens met klanten en andere stakeholders over en stellen de BHAG bij. We doen dat met de medewerkers, een cocreatieteam, zodat zij er eigenaarschap bij voelen. Het sprak de medewerkers aan; sommigen formuleerde hun eigen persoonlijke BHAG. Een andere medewerker componeerde zelfs een lied over de BHAG. Dat noem je olievlekwerking!

Opdrachtgever: De directeur van de grote welzijnsorganisatie in G4 zegt hierover: “Opzoek gaan naar je grote gedurfde doel als organisatie voor de komende jaren en daar commitment op krijgen bij collega’s en stakeholders is een uitdagend traject. Het is gelukt met ook de vasthoudendheid, inspiratie en goede werkvormen, ondersteund door Jeroen. Ons nieuwe grote doel roepen we in een adem en werken we steeds verder uit, meteen in de praktijk. Super blij met dit resultaat.”