Schatmakers stimuleren maatschappelijk ondernemerschap. Dankzij maatschappelijk ondernemerschap ontstaat een effectieve samenwerking tussen overheid markt en gemeenschap.

Energiekoplopers

Hoe kunnen grote bedrijven en passievolle rabiate voorvechters in de gemeenschap echt samenwerken? En hoe doen ze dat samen in een opdracht van de gemeente?

In de aanpak Energiekoplopers werken we met drie geledingen samen, gemeente, grote adviesbureaus en voorvechters uit de samenleving. Drie verschillende waardensystemen die elkaar niet goed verstaan, moeten samen toch proberen 8000 inwoners te helpen aan een plan voor duurzame energie in hun huis en omgeving, het straatje, de wijk, of het complex waar ze wonen.

Het hoge ideaal, een duurzame stad, is het vuur dat iedereen bindt. Maar de praktijk van alle dag helpt niet, de routine neemt het over. Hoe sturen we op die drive? Hoe maken we nieuwe routines van vernieuwing? Met nieuwe gesprekvormen, samenwerking waar betrokkenheid en winst en legitimiteit met elkaar mensen. Met werkprocessen die creativiteit aanbrengen en belonen.


Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam