Schatmakers stimuleren maatschappelijk ondernemerschap. Dankzij maatschappelijk ondernemerschap ontstaat een effectieve samenwerking tussen overheid markt en gemeenschap.

Maatschappelijke Impact Financiering

Het financieren van maatschappelijke impact is een bijzondere taak. Verschillende oogmerken komen samen. Maatschappelijke impact realiseren, dan gaat het om het effect in de maatschappij. Maar financieren gaat uit van rendement. En rendement is niet zo makkelijk te koppelen aan maatschappelijk effect. Dan is vernuft nodig om de andere maatschappelijke waarde te onderkennen die geproduceerd wordt en die ook in financiƫle waarde te vertalen waar ook nog eens organisaties aan zijn te koppelen die dat financiƫle belang herkennen. Zo kunnen projecten die op het oog, het traditioneel economische oog, onrendabel zijn, toch financierbaar zijn.

Dankzij het netwerk Maatschappelijke Impact Financiering is een netwerk beschikbaar waar verschillende financiers benaderbaar zijn. Van traditionele banken tot sociale impact investeerders en van goede doelen fondsen tot crowdfunders. De mix van deze partijen maakt het mogelijk impactprojecten te financieren. We werken daarbij met een of een coaching en een succes fee en met een funnel van verschillende projecten die op een bepaald thema vergaard zijn om deze als pakket te financieren.